szerda, június 16, 2010

Megvan az engedély!

A mai napon megérkezett az építési engedélyünk, ami még nem jogerős. Ugyancsak elkészült a statikus a kiviteli tervekkel és el is hozta. Hivatalból az engedélyezést megküldik a tervezőknek is, vagyis Ő már tudta, hogy engedélyezték az építést, mi meg még csak a postai értesítő papírból (hogy ajánlott levelünk érkezett és nem voltunk itthon, hogy átvegyük) tudjuk, hogy valószínű az lesz.

Nem is telt le a 45 munkanap, ami a határozathozatalhoz állt rendelkezésre. Július 5-e lett volna a határidő. Mai nappal ment ki a szomszédoknak is, akiknek 10 munkanapjuk van fellebbezni (30 000 Ft-os illetékkel), vagyis ha jól számolom és senki sem fellebbez, akkor július 5-re már a jogerős építési engedéllyel fogunk rendelkezni. Mivel nem kutyafuttában építkezünk, ezért nem szükséges odamenni a szomszédokhoz, hogy mondjanak le a fellebbezési jogukról, hogy ne kelljen kivárni a 15 napot. Ráérünk.

Újabb lépések következnek: kivitelezők árajánlatának bekérése és a gépészet átbeszélése, most már konkrétan és biztosra.

Nincsenek megjegyzések: