hétfő, augusztus 13, 2012

Szerintetek...

... sikerült megönteni a betonfödémet ma?
Naná, hogy nem! :(
Tegnap, vasárnap 10 órakor kinn volt a gépész, megnézte a kizárásokat, mindent rendben talált, tőle mehet a betonozás. 11-re jött a villanyszerelő, mert néhány dolog nem oda lett bekötve, ahová mi mondtuk, egy órás kötözés után minden doboz a helyén volt.
Ma reggel kiment (nélkülünk) a műszaki ellenőrünk. Néhány észrevétele volt, ahol purhabozni kellett néhány lyukat, de egyébként ő is rendben talált mindent. Ma 11-kor kinn járt a statikus is, ő is felmászott a létrán, szétnézett és ő is áldását adta az öntésre. Minden készen állt, mindenki látta.
Ma délután 2-re összegyűlt 8 zsalus szakember, 2 kőműves, mi ketten és hogy hasznosan üssük el az időt (a betont 3-ra kérték) a kiásott kútaknát bevasalták és bezsaluzták. Az idő gyönyörű volt betonozás szempontjából: borús, de nem esős nap, sehol semmi kánikula.



Az "ojjektum" (by Szalacsi):

 



Eljött a 3 óra, beton sehol. Telefonváltás a betonosokkal, kiderült, hogy csúsznak és csak fél 5-re tudnának jönni. Ezzel két baj volt:
  • ki fizeti a munkásoknak a 1,5 óra állásidőt?
  • ha fél 5-kor kezdenek neki, akkor fél 8-ra végeznek a födém sima részével, és még ezután jön a széle, (ahol magasabb) amikorra besötétedik.
A betonos kedd reggelre szerette volna áttenni a betonozást, de akkor meg a zsalusoknak van munkájuk... Így köztes kompromisszumként holnap délután 2-3 órában maradtak és az ígéretben a betonosok részéről, hogy elsőbbséget élvezünk.
Holnap is jövök...

Nincsenek megjegyzések: