szombat, szeptember 22, 2012

A víz az úr

Nekünk semmi sem jó. Egy hónappal ezelőtt az esőért imádkoztunk és azon gondolkodtunk, hogy vigyünk fel vizet a födémre tartósan. Amikor elárasztottuk, a széleinek locsolása miatt a legmelegebb időben is maradt víztócsa a tető mélyebb pontjain. Aug. 28-án fogyott el teljesen a víz a tetőről.


A csütörtöki esőzés után ma azon gondolkodtunk, hogy vigyük le azt a rengeteget, ami összegyűlt odafenn. :)



Igen, hamarabb is kimehettünk volna, ha éppen nem lenne ezer meg egy dolgunk, a szeptember mindig sűrű, amíg a gyerekek időbeosztása, edzései "be nem állnak", a sok szülőértekezlet nekik és nekem le nem zajlik.

Kimentünk tehát és fizikai tudásunkat elővéve készítettünk két "szivornyát" a két slagból. A szivornya fizikai elve a lopóhoz, szivattyúhoz, benzincső-megszívásához hasonlatos. ;) Addig, amíg a másodikat elkészítettük, már jól láthatóan apasztotta a vizet az első és ha eljövetelünk után nem is sokáig működött már, megérte megcsinálni. Próbáltuk eltalálni a cső bejárataival a födém két legmélyebb pontját, a másik vége a kertbe folyt.



Közben nem is írtuk, hogy augusztus végére az utcát tereprendezték: az utca közepétől a szomszédunkig apró kaviccsal leszórták, elrendezték.


Ma, amikor kimentünk, láttuk, hogy az utca egyik végéig teljesen megcsinálták ezt a kavicsos megoldást, a másik vége meg homok. Lehet, hogy még valamikor aszfaltos út is lesz?

Nincsenek megjegyzések: