csütörtök, június 13, 2013

Berendezés

Nyitottam egy új oldalt, Berendezés címmel. (Remélem mindenkinek látszik ott fenn, a menüsorban!)
Ide tervezem az olyan bejegyzéseket, amik a berendezésekről, bútorokról, szaniterekről szólnak.
Inspiráció gyanánt vagy már a megvalósult  állapotot bemutatva.
Kezdem rögtön a zuhanyozóval. A formája most mindegy is, az tényleg ízlés és hely függvénye. Lehet
  • épített
  • zuhanytálcás, azon belül: 
  • alacsony tálcás
  • magas tálcás
Sokáig gondolkodtunk, végül az épített zuhanyozó mellett döntöttünk. Ne kérdezzétek miért, de talán szerepet játszott az, hogy akadálymentes, bár szerencsére senki sincs a családban, akinek gondot okozna egy zuhanybelépő. (Ha a tálcásat választottuk volna, akkor abból is az alacsonyat.) Az biztos volt, hogy nem lesz komplett kabin. (Bár jó móka eljátszani Anyáéknál, hogy az ajtók záródnak és kilövésre kész a jármű. :)) Az is biztos lett, hogy nem lesz mindenféle masszázs-wellness fújókás panel. Valahogy könnyebb volt kizárni, hogy milyen NE legyen.

Ekkor azonban felvetődött a következő döntésre váró dolog: a lefolyó.
Hagyományos négyzetes vagy hosszú. (Vonalmenti) Azon belül szigetelőgalléros vagy sima. (Melyik mit tud?) Ezek nagyon trükkösek, mert külön kell megvenni a folyóka-testet és a dizájn rácsot. Az ára két hétre elvette a kedvünket mindenféle épített zuhanyozótól. :(


Aztán most, amikor már élesben kell, hogy menjen a dolog, mert hamarosan aljzatbeton és azt már úgy kell kialakítani, hogy tudjuk, hol megy a lefolyó és milyen méretekkel rendelkezik, na most non-stop net bújás után kiderült, hogy kedvezőbb árfekvés is van, végül a Radaway-t választottuk. (Volt még a Ravak, ACO horror áron, vagy az AlcaPlast műanyag testtel, meg a Medo.)
Árban nekünk ez fért bele, Wave ráccsal. Aztán kerestünk boltot, amelyik errefelé forgalmazza ezt a márkát. :S


Végül úgy néz ki, hogy rendeléssel menni fog a dolog, de a világ végére kellett kimennem megkeresni a szerelvényes boltot. ;)
Most az jön, hogy hová tegyük, merre lejtsen a zuhanyozó alja? Befelé, a fal felé vagy kifelé a mosdó felé? :)

A zuhany kialakítása ilyesmi lesz: (Főleg a parapetfalas rész miatt mutatom, de tetszik az esőztető is! Csak nem tudom milyen márka. :()

Nincsenek megjegyzések: