szombat, július 27, 2013

A szemét

Bár a Kivitelező feladata lenne a keletkezett hulladék elszállíttatása, arra várhatnánk... A munkások szeretnek mindenfélét szanaszét dobálni, illetve ha -felszólításra- egy kupacba is hordják, akkor abban van minden, csak köszönet nincs. A legrosszabb, amikor leöntik maradék betonnal, vakolattal és az egész odaköt.
Ma régészeti feltáráson éreztük magunkat.
Hétfőn rendeltünk egy konténert, így az előző napokban sikerült a kupac tetején levő, mozgathatóbb szemetet átpakolni a szomszédtól ismét kölcsönkért taligával. (Be kellene már szerezni egy saját taligát. ;))


Ma délután jött a munka neheze: a tömény betonkupac "szétszedése", alóla mindenféle zsákos cement és oltott mész kiszedése. Ehhez rendelkezésünkre állt egy kapa, egy lapát, egy véső-kalapács. (Ez itt már tömény beton, rajta pici morzsalék, csaképp hogy elfedje, hogy az egész úgy ahogy van, egyben van. :S)


Én a kapával (kvázi csákánnyal) próbáltam egyrészt körbevágni a tömbök körvonalát, majd valahogy szétdarabolni. N. lapátolta a leesett törmeléket és szállította a konténerbe vagy ha túl masszív volt a tömb, ami leszakadt, akkor hátra eltenni a majdani terasz feltöltésbe. Minden elismerésem a bányászoké!
Ez itt az utolsó egybe-tömb, középen a szétválasztással, ez alatt félig betemetve van még két másik különálló beton tömb.


Ketten felpakoltunk 6 m3 építési törmeléket:


Ha holnapután elviszik a konténert, akkor megint rend lesz egy darabig:

1 megjegyzés:

mamaanya írta...

A szemét összepakolása után már lehet látni a házból is valamit :))), nagyon jól néz ki, mármint a ház. Hátha még az ablakok is a helyükre kerülnek.Kezdem elhinni, hogy olyan lesz, mint a látványterven:)))).Elismerésünk a sok munkáért amit a sok-sok építési törmelék összepakolása adott. Az építő munkásokat minősíti!!!!