szerda, július 17, 2013

Grabó és társai

Hétfő délelőtt nem járt arra senki. Délután felgyorsultak az események, mert amikor kinn voltunk locsolni, illetve egy festő-jelölttel találkozni, akkor jöttek a villanyszerelők. (3 körül.) Megcsinálták a tároló ajtó fölé az udvari lámpa kivezetését és a falfűtéses részen kiemelték a szerelvényeket, mert oda vastagabb vakolat jön.

Amikor még később kimentünk, hogy találkozzunk a gépészek vezetőjével (5 körül), akkor már ott  voltak a kőművesek egy kis betonmaró géppel, "grabóval". Ez -egy hengeren elhelyezkedő- sok-sok csillagkalapáccsal veri fel a betont, amit aztán kiegyenlítenek ragasztóval. Amikor kimentünk, már épp felmarták és ment a helyére a ragasztó, a piros lapát alatt a porított beton látható.
Grabó hanyatt döntve:




Lefűrészelték a tároló ajtaja alatti Ytongot. Ha N. nem szól rájuk, akkor az egész ferde lett volna. Így csak a jobb sarka... Amikor szólt, még majdnem ők sértődtek meg:


Feltették a két áthidalót a nappaliba, bedolgozták fölé az Ytongot és kifújták habbal. MOST lett kész az összes áthidalónk. A legelső poszt, amiben az áthidaló beépítése szerepel, 2012. novemberi.


Aztán egy kis villámvita következett, mert a munkások már dolguk végeztével (ők úgy hitték) mentek volna haza, mire mi még kértük, hogy a dilatációs réseket, amiket az első nap elfelejtettek betenni, legyenek szívesek kivágni. Ennyire futotta az egyik munkástól: nagy duzzogva és morogva végigvágta a szükséges helyeken. Kiszedni már nem szedte, pláne nem tette be a hungarocell csíkokat.


Ezeket már én (nőként) véstem ki másnap csavarhúzó és egy kalapács segítségével. A többit nem fogom, hacsak nem kérik, hogy a saját óradíjammal számoljam vissza ezt a munkát az övék helyett. Ha nem csinálják meg, annyival kevesebbet fogok fizetni, de akkor nem kell jönni soha többé.


Nincsenek megjegyzések: