vasárnap, augusztus 25, 2013

Kaliber

Történt, hogy egyformának vélt Amaranto Krem és Amaranto Strukture lapokat rendeltünk. Történt, hogy a dobozok kibontásakor szembesültünk az árnyalatbeli eltéréssel, ami igen jelentős, ha a két lapot egymás mellé szeretném tenni.
Kicsit talán későn (vagy tanulni sosem késő?) nekifutottam lengyel címkék (Opoczno) értelmezésének.

Ezek alapján a legfontosabb rövidítések jelentése:
Gat: osztály
Gr. wym: kaliber
Odc: árnyalat


Hamar kiderült, hogy a sima lapunk A1-es árnyalatú, a strukturáltunk S-es. Három dobozzal. :( Írtam a webáruháznak, küldtem fényképeket, hogy elég jelentős a színárnyalatbeli eltérés. Mégis szeretnék rendelni 3 doboz strukturált lapot, már ha van raktáron ugyanolyan A1-es színkódú, mint a simánk, ami már fele mennyiségben fel van téve a falra. Hamar telefonváltás történt, kiderült, A1-es strukturált lapból csak 2 dobozzal van. Oké, lefoglalták aug. 21-ig, mi pedig átrendeztük a burkolatkiosztást a fürdőszobánkban, hogy a 2 doboz is elég legyen.

Péntek, szállítás napja, délután 3: újabb telefon. Szállító a raktárban, ahol a szerdán még meglévő 2 doboz strukturált lap egyike eltűnt. Kérem-e az egy dobozt. Nem kértem, egy doboz csíkos lappal nem érek semmit. Viszont kértük, hogy a nem illő színkódút vigyék vissza.

Így történt, hogy jelenleg a fürdőszobánk csempézése nem halad, mert A1-es strukturált lapokat próbálok szerezni a kád elejére és a wc mögé. Amúgy már teljesen fel lehetne szerelvényezni.

Ez a kalibráció egyébként az olasz lapok dobozán részletezve is van. Egy adott mérettől történő eltérések alapján a lapokat osztályokba sorolják. Ha a vásárolt lapok nem egyforma kaliberűek, akkor pl. hálóba rakáskor elcsúsznak a fugák és ez elég feltűnő.



Ha már lerakási minták.
Tegnapi házi feladatunk az volt, hogy ma reggelre megálmodjuk, hogy a fahatású lapjaink milyen minta szerint lesznek lerakva. Kértünk négy doboz járólapot a garázsba és késő délután különböző módon raktuk ki, ügyelve, hogy maximum negyedes eltolás legyen a lapok között. Ilyen ötletek születtek:



 

Nincsenek megjegyzések: