csütörtök, szeptember 26, 2013

Gázengedély

Tegnap voltak a kéményesek átvenni a gázkéményt. Mi hátul ragasztottuk a vízszigetelést. Mire megtaláltak minket, állítólag már a padláson is jártak, hogy ellenőrizzék a kéményt. :S Mindenesetre elvitték a kiszabott pénzt és még jönnek egyszer, mielőtt a használatbavételi engedély kérelmet beadnánk.



A villanyszerelő is kiállította az EPH-papírt, így semmi akadálya nem volt a gáz átvételének.

Az indirekt tároló megérkezett a netről rendelve, azt még nem kötötték rá a kazánra. Itt rendeltük meg pénteken, hétfőn visszaigazolták, kedden megérkezett épségben, rendben. A városban mindenhol, még a DEGÉPnél is legalább 1 hetet kellett volna várni rá. Persze olcsóbb is volt, mint a boltokban, a házhozszállítás pedig ingyenes.


A gázos nem adta ki az engedélyt, mert a két évvel ezelőtti tervhez képest a mérőszekrény nem kerítésbe épített lett, hanem szabadon álló. (Hozzáteszem: a gázosoknál dolgozó ismerősünk mondta, hogy nem szükséges tervmódosítás, de kifogtunk egy papíralapú intézkedőt.) Holnap lejár a gázterv engedélye, 2 évvel ezelőtt lett engedélyeztetve. Megoldás: ma este keressük fel a gáztervezőt, akit azóta sem tudtunk elérni, terveztessük át, adjuk be holnapig. Megvalósíthatónak tűnik... :S

Nincsenek megjegyzések: