hétfő, november 30, 2009

Vízbekötés

Itt most ugrottunk egyet.
Ma bekötötték a vizet az utcai fővezetékről. Kész az akna, jön(ne) a víz a felszerelt udvari csapból.
Összköltségét később tudjuk meg, a Vízmű számlájára befizettünk 100e Ft-ot, de gyanítom, ez nem lesz elég. :O

Tehát most már tényleg van: gáz, fúrott kút, vezetékes víz és csatorna a telken. Még áram kell (de azt majd tavasszal) a teljes közművesítettséghez.

Hunyadi szomszéd már lefektette a háza alapjait, 30 centis lábazata készen van. Sajnos, ahogy látom, a telek vége felé lejt az egész (ezt mondjuk eddig is láttam, de a mértékét nem tudtam megbecsülni, de a szomszédén már látom) szóval nem tudom: a teraszunk tuti nem lesz 1 szintben az udvarral. Jaj... pedig hogyan utálom a teraszról levezető nagy lépcsőket. Valamit ki kell találni majd...

Közben az építész elkészítette a következő tervet. A módosítások nem számottevőek: néhány ablak került a tervrajzra (a kamrába és az első, magányos wc-re), kitaláltuk, hogy a gépészet a pincében lesz, tehát a háztartási helyiséget nyugodtan vehetjük kisebbre, ezáltal megnő a szülői fürdőszoba és befér még egy zuhanyfülke is és a gardrób is nagyobb lesz így.

Stílusra is kért képeket, hogy látványtervet tudjon készíteni a ház külsejéről, mert a tetősíkok is függenek a stílustól. Tetszenek a kőburkolatok, váltva a sima festéssel, ezeket a képeket küldtem neki:



2 megjegyzés:

ZJA írta...

Húúú.. ez a kő+vakolat párosítás nekünk is nagyon tetszik :) Nekünk nincs... de a környéken csodákat lehet látni :) (Kedvencünk az, ahol kívül teljesen bontottéglával van borítva a ház.. és amennyit láttunk a belsejéből, ott is akad bőven... de SZÉP...)

Szunyo írta...

Sajnos a bontott tégla, amióta ennyire felkapott lett, nagyon drágává vált. Esélytelen lenne a házunkat teljesen körbe burkolni vele. :((