vasárnap, május 24, 2009

Csatorna

Ma újból a telek felé mentünk, hogy megnézzük, hogy áll a fű, kell-e vágni. (Bizony, a héten még egy este le kell majd vágni, mielőtt az esős idő jön a hétvégén.)

Amint megálltunk a telek mellett, már kívülről jól látszott, hogy túrtak-fúrtak már megint a telken belül. :O A gázcsonk mellett ott van egy narancssárga műanyag cső, teteje lefedve, kb. 20 centire kiáll a földből. Hitetlenkedve néztük, ráírva nem volt semmi, gondoltuk, csak a csatorna lehet, amit már akkor ígértek, amikor még csak nézegettük a telket, 2 éve. De miért nem szóltak?
Szétnéztünk a szomszédos telkeken, házaknál is, mindenkinél volt. Az utca végén láttunk egy fiatal srácot az egyik háznál, megálltunk és leszólítottuk, hogy mi történt itt, mivel mi semmiféle értesítést nem kaptunk, hogy vezetik a csatornát, stb.
Felvilágosított, hogy igen, a csatorna bekötőcsövét fektették le mindenhová, a főcsatorna még nincs az utcában, de hamarosan meglesz, mert ha szeptemberig nem fejeződnek be a munkálatok, akkor a kivitelező elveszti az ISPA támogatást. A mi utcánkat már épp csak be tudták zsúfolni a programba, de így olcsóbb lesz a költség, olyan 82e Ft. Aki azt nem fizeti be határidőre, annak ráterhelik a házára/telkére. Csak néztem ki a fejemből...
Miért nem értesített erről senki? Az úgy volt, hogy az utcában egy nő intézte a tárgyalásokat és akinek volt postaládája vagy már ott lakik, azzal beszélt, akinek csak telke van ott, azzal nem. És ennyi. A kivitelező meg úgy gondolta, bejön a telekre és túr-fúr, ahol jónak látja és nem is értesítenek. Kekeckedtem megint, hogy miért nem tudták megnézni, hogy ki a telek jelenlegi tulajdonosa és esetleg értesíteni, hogy ekkor és ekkor fektetjük és egyébként is szíveskedjen befizetni 82e Ft-ot? Ha nem fizetem be a pénzt, mindjárt utána tudnak nézni, hogy kinek a telkére terheljék a hátralékot...


Jövő héten megyünk a Víziközmű Társulathoz megbeszélni, hogy akkor mikor és hogyan fizessünk és komolyan fogok otthagyni egy telefonszámot és egy címet, hogy legalább értesítsenek már legközelebb.

De legalább az már meglesz. Itt az idő, hogy a vizet is áthozassuk a telekre a túloldalon folyó főcsőből, mert ha a csatornázás után véletlenül leaszfaltozzák az utat, hát nehéz lesz az út alatt fúrni. Megcsináltatjuk, amíg földutat kell csak ásatni.

A következő 2 hónapra tehát megvan az eddigi pénzbeli tartaléknak a helye.

2 megjegyzés:

Ann írta...

Jajanyám! Mi jön még? És még el se kezdtetek építkezni...
Én nem bírom, ha valamiről a megkérdezésem nélkül döntenek - azt meg még kevésbé, ha a távollétemben a tulajdonommal bármit is csinálnak... grrr

malyvacsiga írta...

Hú, nem semmi, már megint. Nem is értem, hogyhogy nemhagynakelőre egy értesítőt, hogy mikor jönnek, stb.