hétfő, április 19, 2010

Kész terv

Csütörtökön este (2010. április 16-án) megkaptuk a kész engedélyezési terveket. Jó kis paksaméta... minden 4 pld-ban, plusz a saját adagunk. Az építész bónuszként olyan programot is ígért, amellyel bejárható a majdani kész ház.

Aztán hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy menjünk fel a Construmára, aminek épp hétvégén volt a közönségnapja. Nekem 50%-os közalkalmazottim van vonatra, N. pedig a 33%-os kedvezménnyel jött a kiállításra. Így a gyerekeket kivittük Anyósomhoz aludni és szombaton tervestül felutaztunk.


Ha az embernek van pénze, gyakorlatilag csak válogat. Ha nincs, akkor próbálja összehozni a pénzéből a legjobbat. Vagy beosztani. Mi az, amire mindenképpen költök, amiből megfizetem a jót, mert később megéri, még akkor is, pl. később valósul meg más  valami, mert első körben nem marad rá pénz.
Nem akarunk spórolni a pince és házszigetelésen, az ablakokon és a fűtésen. Ráér később a külső bontott tégla-burkolat, a pergola és a többi. Ezeket viszont úgy gondoltuk, érdemes átgondolni és megvenni a minőségibb anyagokat hozzá. (Ami azért nem a legdrágább.)
Sok akció volt, látszik, hogy az építőipar most nem nagyon megy. Mindenhol rögtön kérdeztek, hogy segíthetnek-e, a nézelődők vagy 1-1 téma iránt érdeklődők voltak túlsúlyban. Amire konkrét árajánlatot kértünk, az egyik helyen, azok az ablakok. Ez még persze nem aktuális, de a jövő évre nézve is felajánlották, hogy ha jövőre ott megvesszük és kifizetjük mondjuk a 30%-t, akkor ők hónapokig is tárolják és csak akkor kell elhoznunk a telepről, ha már beépítésre is kerülnek. (Aminek persze megint megvan a hátulütője, pl. a garanciaidő ketyeg addig is, amíg el nem hozzuk...)
Hoztunk sok elérhetőséget, ahová a tervet lehet elküldeni és ingyenes árajánlatot kalkulálnak. Tetőcseréptől kezdve a fűtésig.

Este 9-re futott be a vonat, mi meg bedőltünk aludni.

Nincsenek megjegyzések: