vasárnap, május 26, 2013

Lábazat

Ha már benne voltam, készítettem egy látványtervet a lábazat magasságáról is. A szigetelőanyagok kiszámításánál nem volt mindegy, hogy hol "törjük meg" a lábazat/falazat arányt. Sok fejtörést okozott, mert a falazati szigetelésünk 12 cm grafitos EPS lesz, a lábazati pedig 8 cm XPS. A lábazatra mindenképpen megy még kb. 2-3 cm téglaszelet, de ezzel együtt sem lesz egy síkban a falazati hőszigeteléssel. (Azokról a helyekről nem is beszélve, ahol a falazatra is megy téglaszelet.)

Ez a kép a Tervező által készített látványterv része volt, azóta a ház változott:


Készítettem fényképet a ház mostani állapotáról, így lehetett játszani a PS-sel megint.


Át kellett gondolnunk azt is, hogy a későbbiekben mennyire lesz feltöltve az udvarunk. Ezen a képen nem látszik, de az utcáról befelé lejt a telkünk és folyamatosan lejt hátrafelé. Ugyancsak van benne egy "árok" oldalirányban is. A garázs és a szomszéd háza magasabban van, mint a középső ablakunk alatti terület. Bármennyire jobban néz ki az alacsonyabb lábazat, praktikussági okokból a szigetelőanyagokat a magasabb lábazathoz fogjuk számolni.

(Ha kép fölé viszed az egeret, majd onnan el, akkor látható a lábazat különbsége. A valóságban ez egy Ytong tégla magassága, 20 cm. A belső padlószint a magasabb lábazattal van egy magasságban.)

Nincsenek megjegyzések: