szerda, május 29, 2013

Szigetelés minden téren

Kezdem azt hinni, hogy 3 gyerek mellett nekünk arra az "adrenalin-fröccsre" van szükségünk, ami abból adódik, hogy mindent az utolsó pillanatban szerzünk be. A múltkor a garázskapuval jártunk így, most a hőszigeteléssel. Május 31-ig akciós a Grafit Reflex, nyilván tegnap kellett (volna) körbejárni a tüzépeket, hevenyészve összedobott négyzetméter számokkal, mert most jutottunk dűlőre abban, hogy akkor milyen magas is legyen a lábazat, illetve a szigetelés mennyire menjen le a föld alá. (Jó, eddig is érdeklődtünk, de nem élesben.)

Továbbá a garázsra kerüljön-e olyan vastag hőszigetelés, mint a ház többi részére és egyébként is: fönn a (részben) járható padlást hogyan oldjuk meg. Erre kétféle módszert javasoltak:
  • mindenhová a padlásra nem járható üveggyapotot teszünk 25 cm vastagságban, aztán középre fából magasított "stéget" készíttettünk és arra OSB lap a járhatóság/pakolhatóság kedvéért
  • középen eleve lépésálló EPS, valahogy összegyógyítva a nem járható részeken levő üveggyapottal, aztán az EPS-re OSB lap.


A tegnapi szabad délelőttön tehát szigetelések után jártunk, az érettségik javítása helyett. Az érettségi javításának határideje is éppen május 31, Nándi névnapja május 30, óvodás ballagása: május 31. Ahová nem jutottunk el, oda e-mail-ben küldünk ajánlatkérést.

Vízszigetelést a padlófűtés alá sikerült intézni elég jó áron, ki is fizettük délben, a Kivitelező fogja elhozni és állítólag csütörtökön le is olvasztják. A különböző helyekre (padlófűtés alá, lábazatra, falra, padlásra) való hőszigetelést nagyjából összeszámoltuk (sebtében), elküldtük, otthagytuk az árajánlatkérőt, ma ugyanezt elküldtük tegnap éjfélkor újraszámolt, pontosított adatokkal. Várunk ajánlatot 3 tüzéptől.

Ha a vízszigetelés leolvasztása kész lesz, jöhet a gázos és villanyszerelő, elhelyezni a csöveit a padló alá.

Nincsenek megjegyzések: