csütörtök, július 25, 2013

Laminált padló

Igen.
1. Igen, laminált.
2. Igen, így egyes számban.

A lakásunkban az egyetlen dolog, amit rögtön felújíttattunk, az a padlószőnyegre rakott laminált padló volt. Akkor jött be ez a fajta padló (2000-ben), akkor még nem volt olcsó és nem volt nagy választék. Bükk hatásút tettünk le, vagyis a nagybátyám rakta le a férjem segítségével. (A nagybácsi iskolaigazgató, tehát nem burkolóMester, bár ezek után igazán megadnám neki ezt a papírt is. :D)

Mindezt csak azért írom, mert 12 év és 3 gyerek növögetése alatt el tudjátok képzelni mit kapott az a padló... Úgy folyadékilag, mint karcolásilag. Állta a sarat, nem púposodott fel, nem száradt össze, nem keletkeztek rések. Ezért (bár nagyon irigyeltem a szomszéd fa hajópadlóját -ami kiderült 1,5 év elteltével már nyikorog) mégis maradtam a lakószobákban a laminált mellett.

Mire kell figyelni? Itt van egy jó cikk ezekről. (Klikk a képre!)


Vastagság: végül 8 mm-es lett, padlófűtéshez elegendőnek gondoltam.
Igénybevétel: 32-es, igazi ipari. :) A múltkori is az volt. ;)
Padlófűtésre is jó? Nem volt kérdés, hogy olyat kell választanunk.
---------------------
Dizájn dolgok: Elvárás volt, hogy hajópadló jellegű legyen, vagyis "1 laminált lap, 1 darab fa"-hatás. Ellentétben a régivel, ami ilyen inkább:


V horony ikon (mellette esetleg egy szám):

azt jelenti, hogy 2 laminált lap között van-e mélyedés és ha van, mekkora? Élethűbbnek tűnhet, ha van, de porfogó is.
A miénk V hornyos lett végül, leginkább azért, mert ezt "beáldoztam" a kopásállóság/vastagság/ár/szín (ilyen sorrendben :P) oltárán. Ha jó feltételekkel ebből csak V hornyos van, hát legyen! Persze ez plusz macerát jelenthet takarításnál.

Az egyes szám pedig azért jogos, mert az összes hálószobába ugyanazt vettük. Nem volt egyszerű kiválasztani a sok szempontnak megfelelő padlót (örültem, hogy egyet találtam), talán sikerült, de a kép megint nem adja vissza a színeket. Ez egy Variato tölgy, ami reményeim szerint jól megy a sötét bútorokhoz (fiúk) és a világoshoz (Lelle) is. Szó mi szó: a cseresznye dolgozó-bútor talán kicsit üti, de lehet, hogy csak úgy gondolom.


Ma 30%-kal leelőlegeztük, állítólag jövő héten érkezik.

Nincsenek megjegyzések: