péntek, november 15, 2013

Beltéri ajtók beépítve

A beltéri ajtókról elég sokáig gondolkodtam színben. Néhány helyiség ajtaján azon is, hogy tele vagy üveges legyen-e.

Végül szerencsémre a Gyártónál a megrendelés előtti héten készítettek egy hasonló sablonú ajtót, mint amit én is szerettem volna, így nem lett egyedi megrendelés, bár színében elég szokatlan. Merthogy a padlóhoz választottuk. ;) Egyedi színkeverés, elsőre kétféle változatban.
Valahol azt javasolták, hogy a színmintákat tegyük a ház különböző helyeire és csak menjünk el naponta többször mellettük és vessünk rájuk egy-egy pillantást. "Ízlelgessük" a színeket. Mi ízlelgettük 2 napig, aztán ahogy lenni szokott, a két megadott szín közötti árnyalatot gondoltuk megfelelőnek.
A Gyártó összekeverte az addigi két színt és lett belőle egy harmadik, amit végül elfogadtunk, mint végső színt. Ez egy szürkés barna, vagyis inkább barnás szürke.



Kedden megtörtént a beépítés. Ezzel együtt a bejárati ajtónkon is kicserélték a gyári hibás üveget, igaz, ehhez 5 órahosszára elvitték az ajtót. Még szerencse, hogy relatíve jó idő volt egész nap ahhoz képest, hogy november van.




A garázs és a folyosó közötti ajtó hőszigetelt lett, mert a garázs nem annyira fűtött, de sajnos a küszöbnél kimaradt kb. fél cm, ahol jön be a hideg, így oda holnap küldenek még gumi tömítést.

Mutatom, hogy eddig milyen klassz "hőszigetelt" ajtónk volt :D

Nincsenek megjegyzések: