szombat, szeptember 17, 2016

Csatorna II.

A nyár sajnos a kellemes nyaralás mellett szomorú családi eseményeket is hozott. :(
Az előre eltervezett műveletekkel lassabban haladunk, de ha még nem fog esni az eső, belefér majd az őszbe.

Az egyik, a múltkori posztban említett folyamat a csatornázásunk. A bádogosunk anno 3 évvel ezelőtt csak a tető alatti csatornarendszert készítette el, a tetőről lelógó szárakat csak kivezette és esett a magasból. Nyár elején szóltunk neki, hogy esedékessé vált a "lábak" elkészítése is. Természetesen jött és megcsinálta. Sajnos az esővízgyűjtő szűrő késedelmes szállítása miatt (lásd előző poszt) azt nem tudta beszerelni a függőleges szárakba, de ígérte, hogy majd szóljunk, ha megérkezik.


A csatornát viszont mi magunk terveztük folytatni, a föld alatt elvezetve a kert hátsó részébe. Még nincs egységes állásfoglalás, hogy OTT mi lesz vele, elszikkasztjuk, mondjuk dréncsöves megoldással vagy gyűjtjük egy föld alatti tartályba.
Megterveztük, hol lesz majd kavicsos rész, hol lesz a virágágyás, hol, milyen széles lesz a járda és kiástuk a csatorna árkot kb. a leendő medvecsenkeszes rész alatt. :) Hát nem PONT OTT ment a szennyvízcsatorna is? (Ez azért jó, mert ha gond lesz, nem a járdát kell felverni.)


Így aztán felszereltük a fekete esővízszűrőt, kb. bevízszinteztük és hozzátoldottuk a pvc csöveket.


Minden csövet egyesével vízszinteztünk, majd homokágyásba tettünk.



Végül betemettük és fa léceket tettünk rá, nehogy a frissen tömött ágyásba lépjünk és lenyomjuk a csövet. (Ide még jön majd földfeltöltés, tehát ez az egész mélyebbre kerül a tényleges földfelszíntől.) Amikor ezzel végeztünk, (a ház mögötti csatornázással -ahol az esővízgyűjtő is lesz, még nem végeztünk, mert az bonyolultabb rendszer) akkor fogtunk a kőszegélyhez.

Nincsenek megjegyzések: