kedd, november 04, 2008

Kerítés meeting

Ma reggel meglátogattuk a hátsó szomszédunkat.

Igaz előtte még tegnap felhívtam a vejét, de azt mondta, a néninek nincs telefonja, nyugodtan látogassuk meg, ha beszélni akarunk vele. Ha már eddig eljutottunk, megemlítettem a kerítést, de Józsi azt mondta, hogy ő nem volt benne a szervezésben, de látta, hogy nagyon szép lett. Ezzel kapcsolatban megemlítettem néhány súlyosbító körülményt (előző blogbejegyzés), de barátságos hangnemben rövidre is zártuk a témát.

Így ma reggel, Nándival együtt, megérkeztünk a meetingre és a kapuban elbeszélgettünk a nénivel. Megkérdeztük, hogy miért nem szólt a kerítés megépítése előtt. Kiderült, hogy a másik veje éppen ott betonozott és úgy döntöttek, hogy akkor azt is megépítik egy füst alatt. Nagyon ködösen említette, hogy szóba került a telefonálás, de az elhangzottakban -hogy végül miért nem telefonáltak- semmilyen logikus dolgot nem sikerült felfedezni.

Aztán végül csak előállt a farbával:
- Fizessék ki a fele költséget!
- Számla van?
- Az nincs, mert a vejem nem vállalkozó. De így olcsóbb is, fizessék ki.
- Rendben, de majd visszatérünk erre, ha a telkünkről eltűnik a sóder, a törmelék és a kerítésünket is megjavítják.
Na, erre nem szólt semmit.

Ismét megkértük még néhányszor, hogy telefonáljon, ha valami fontos dolog van, vagy mielőtt bemennének a telkünkre. Végül elbúcsúztunk, adtunk egy névjegykártyát.

Most várjuk a telefonját, hogy mikor viszik el a telkünkről a sittet...

Nincsenek megjegyzések: