szombat, június 30, 2018

Térkééép!

Aki valaha is látta a Dóra c. rajzfilmet, az tudja, milyen fontos a térkép. :) A gyerekeim kiskoruktól térkép-imádók, utazások közben mindig az autóstérképekkel játszottak. (Van belőle három különböző az autóban.)

Katitól a fiúk kb. 3 évvel ezelőtt kaptak egy-egy Európa, illetve Magyarország térképet nagy méretben. Kb. 122 cm x 96 cm méretűek. A cél az volt, hogy ők majd kis színes tűkkel bejelölik, hol jártunk már. Igen ám, de sem akkor ekkora falfelület, sem szurkálható parafa (ekkora méretben) nem volt. :(



Tavaly novemberben elkészült a gipszkarton fal a fiúk szobájába, a felfüggesztési hely tehát megoldódott.
A hátlap mindkét térkép esetében ugyanaz: rétegelt lemez. Ráragasztottam a 4 mm vastag, méterben kapható parafa-lapokat.



Erre ragasztottam a térképet.


Így olyan nehéz lett a térkép, hogy komolyan elgondolkodtunk: mivel is lehetne rögzíteni a gipszkarton falra. Végül a sínes rögzítés mellett döntöttem kb. karácsony előtt, ehhez meg is rendeltem a síneket a http://stylfa.hu/kepakaszto.html oldalról. J-síneket rendeltem, kettőt. Ezeket félbevágtuk és így lett négy darabunk. Egy térkép rögzítéséhez két fél-darabot használtunk fel úgy, hogy az egyiket a falra rögzítettük, a másikat fejjel lefelé a térkép hátuljára. Így a két sín egymásba akasztásával egy egész felületen tartja a súlyt, és könnyen leakasztható, amit fél évvel később, a falak festésekor tapasztaltunk.


A sínek másodszorra értek ide, mivel első körben a kiszállító sérülés miatt visszavitte- már a városból, anélkül, hogy minket a sérülésről tájékoztatott volna. SŐT! A csomag-nyomkövetésében az volt, hogy a megrendelő (vagyis mi) sérülés miatt nem vette át! :O A kiszállító cég többszöri email-es és telefonos megkeresésre SEM válaszolt. Ekkor írtam egy email-t a fogyasztóvédelemnek, újból a szállítónak és magának a cégnek, akiktől rendeltük. Alátámasztottuk képernyőkép-mentésekkel az eseményeket.

E három közül egyedül a cég válaszolt korrektül, vállalva, hogy még mielőtt visszaér hozzájuk a sérült csomag, ismételten és karácsony előtt kiküldik újból. Köszönet nekik.

A fogyasztóvédelem lepattintott minket, hogy nem hozzájuk tartozik (??? Kihez tartozik akkor???) ez a probléma -mármint az, hogy nem is válaszol a kiszállító cég-, a szállító cég továbbra sem méltatott válaszra. :(



Az újabb nehézség a sín gipszkartonba rögzítése volt. Mindenféle dűbel és csavar megvásárlása és befúrása után fel is kerültek a térképek. :)


Nincsenek megjegyzések: